mosteanuAu trecut 13 ani de când a început proiectul prin care se dorește ca Pădurea Trivale din Pitești să devină arie protejată, pentru ca rechinii imobiliari să nu își mai facă de cap în ”plămânul verde” al municipiului. Numai că birocrația locală și națională, plus intersele politicienilor și ale afaceriștilor din Pitești, au făcut ca nici până acum Pădurea Trivale să nu fie arie protejată.

”Pădurea Trivale e văzută ca o pradă de foarte mulți rechini imobiliari și politicieni. Sunt 13 ani de când a început proiectul pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Și apoi, diverși politicieni vechi au blocat proiectul cu diverse chichițe administrative, cu complicitate de la Romsilva. Și am ajuns în 2023 și Pădurea Trivale nu este încă arie naturală protejată. Și vedem constant cum diverse persoane mai fac demersuri să mai pună în gard, să mai facă defrișări în Pădurea Trivale. Nu o să permitem să se mai taie din Pădurea Trivale. E foarte important să avem un mediu sănătos, să respirăm un aer curat. Vream să vedem Pădurea Trivale arie protejată, indiferent câte chichițe administrative ni se vor mai pune”, a declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Mai trebuie spus că USR Argeș a demarat o campanie de strângere de semnături pentru ca Pădurea Trivale să devină arie protejată, iar până acum s-au strâns peste 2.000 de semnături.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.