ansvsa.jpgGuvernul propune schimbări în legislația sanitar-veterinară, care vor permite autorității sanitar-veterinare să pună un sechestru de 48 de ore pentru transportarea animalelor fără documentele obligatorii. În lipsa actelor, animalele și vehiculele folosite la transportarea lor vor putea fi confiscate și valorificate.

Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență care modifică OUG 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.  

Documentul conține, printre alte modificări care țin de organizarea și funcționarea ANSVSA - Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, fiind introduse două noi prevederi care extind instrumentele de sancționare de care dispune această autoritate.

Modificarea legislației conform propunerii va permite inspectorilor ANSVSA să rețină, pe o perioadă de 48 de ore, vehiculele folosite pentru transportarea materialului germinativ sau a unor animale vii (bovine, ovine, caprine, porcine, camelide, cervidee, reni și ecvidee) neînsoțite de documente sanitar-veterinare și pentru care transportatorul nu poate face dovada trasabilității.

Mai mult, dacă deținătorul nu se încadrează în cele 48 de ore pentru a prezenta documentele obligatorii impuse de legislație, autoritatea sanitar-veterinară va putea decide confiscarea animalelor și a mijlocului de transport respectiv, precum și valorificarea lor. Procedura efectivă de aplicare a acestei măsuri ar urma să fie stabilită ulterior, prin hotărâre de Guvern.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.