hranire-animale3.jpgDeși este normal să avem grijă de orice viețuitoare, hrănirea porumbeilor în locuri aglomerate are efecte nedorite.

În primul rând, sunt transmițători de boli, prin agenți patogeni dăunători copiilor, în special.

În al doilea rând, cu toate că sunt păsări frumoase și apreciate de locuitorii orașelor, porumbeii provoacă murdărie excesivă în locurile în care sunt hrăniți în exces.

Excrementele lor distrug fațadele clădirilor, distrug statuile, aleile, spațiile verzi, cuiburile pe care și le fac în podurile locuințelor sau blocurilor creează și ele un disconfort cetățenilor.  

Să fim conștienți și responsabili de impactul hrănirii în piețele publice ale acestor păsări.    

Dacă doriți să vă implicați în ajutorarea porumbeilor, o puteți face în zonele naturale puțin aglomerate.

Numai prin cooperare ne putem menține orașul curat și un mediu sănătos pentru toți locuitorii!

Vă mulțumim pentru înțelegere, transmite Primăria Pitești. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.