cresaLa finalul săptămânii trecute, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în primă instanță într-un caz revoltător ce a făcut ocolul României. Concret, judecătorii au dat o pedeapsă excesiv de blândă în cazul educatoarei Petruța Iordache de la Creșa nr. 6 din Pitești, trimisă în judecată în vara lui 2022 după ce a bătut trei copii la creșa unde abia se angajase. Judecătorii au condamnat-o pe aceasta la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința poate fi atacată cu apel.

Pe 11 aprilie 2022, educatoarea Petruţa Iordache, angajată de doar o lună şi jumătate la Creşa nr. 6 din Piteşti, a lovit cu palma peste faţă un băieţel de doar 3 ani şi trei luni. Lovitura a fost atât de puternică, încât acestuia a început să îi curgă sânge din nas, pătându-i bluza. Sângerarea a fost observată de către o martoră. Educatoarea a minţit-o pe martoră că respectivul copil s-ar fi lovit de un alt coleg, însă acel copil indicat nu prezenta vreo urmă de violenţă.

Pe 19 aprilie 2022, educatoarea Petruţa Iordache a jignit un băieţel în vârstă de doar 3 ani şi 6 luni, făcându-l „nesimţit“, fapt confirmat atât de către o martoră, cât şi de către educatoare, în discuţiile ulterioare avute cu mama băieţelului.

După numai o zi, pe 20 aprilie 2022, aceeaşi Petruţa Iordache a recidivat, având un comportament şi mai violent. Ea a trântit o fetiţă de 3 ani şi patru luni atât de violent cu fundul de o oliţă din plastic încât oliţa s-a spart, iar fetiţa s-a ales cu vânătăi lângă zona intimă.

Pe 4 mai 2022, aceeaşi fetiţă a fost strânsă de gât de educatoare pentru că a vrut să se deplaseze la o altă masă. Plânsetele micuţei au fost auzite de către o altă angajată a creşei, aflată într-o cameră alăturată. Aceasta a întrebat-o pe educatoare ce s-a întâmplat, dar Petruţa Iordache nu a avut vreo reacţie.

Pe 10 mai 2022, Petruţa Iordache a fost reţinută de poliţişti timp de opt ore, fiind cercetată ulterior sub control judiciar.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.