dsvsa arges bundestag

Directorul Sorin Sorescu dovedește încă o dată că implicarea susținută în cadrul DSVSA Argeș alături de echipa sa de profesioniști dă roade cu o frecvență îmbucurătoare. Iar rezultatele sunt des apreciate și la nivel internațional.

Cel mai recent exemplu este proiectul pilot, demarat de câteva luni ca urmare a încheierii protocolului de colaborare între DSVSA Argeș și Asociația Tierhilfe Hoffnung, pentru o amplă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor (femele și masculi) din județul Argeș, atât din gospodării, cât și fără stăpân.

Iar acest proiect pilot din Argeș a fost foarte apreciat cu ocazia unei vizite foarte importante efectuate zilele acestea la ANSVSA și în județ de către o delegație din Germania condusă de către Anette Kramme, membră a Bundestag-ului, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Federal pentru Muncă și Chestiuni Sociale (funcție pe care o deține din 2013), care a venit în România pentru a discuta strategia de management și funcționarea sistemului în ceea ce privește gestionarea animalelor de companie, responsabilizarea și conștientizarea populației privind castrarea ca metodă de reducere durabilă a animalelor comunitare, introducerea unor sesiuni de informare în școli cu privire la protecția animalelor. Din delegație fac parte și reprezentanți ai Asociației Federale pentru Protecția Animalelor, precum și de la Ambasada Germaniei la București.

”Vizita s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Oaspeții germani sunt foarte încântați de proiectul-pilot din Argeș. Prin acest proiect, noi sprijinim ca partener sterilizarea câinilor, astfel încât să nu mai fie pui abandonați pe străzi. Cei de la Tierhilfe Hoffnung fac sterilizarea gratuită, iar noi facem vaccinarea gratuită antirabică pe câinii microcipați. Iar primăriile din județ încheie contracte de colaborare cu medicii veterinari din localitățile respective pentru a microcipa animalele persoanelor nevoiașe. Domnul Alexandru Bociu, președintele ANSVSA, dorește extinderea acestui proiect-pilot la nivel național. În plus, vrem să adăugăm ca partener Inspectoratul Școlar Argeș pentru a a face educație în școli prin activități benevole ale medicilor veterinari din localități”, precizează Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

sterilizare

Marți 27 iunie, în a doua zi a vizitei, înalții oficiali germani s-au întâlnit la Pitești cu Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, cu Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, cu primarii de la Băbana, Coșești și Domnești și cu reprezentanți ai altor primării din județ pentru a discuta mai multe detalii privind proiectul de sterilizarea gratuită a câinilor.

 ”Adăpostul de la Smeura, cel mai mare din Europa, este foarte bine dotat. Ne bucurăm să putem sprijini acest adăpost. Iar proiectul-pilot din Argeș privind sterilizarea gratuită a câinilor este unul foarte important”, a declarat secretarul de stat german Anette Kramme.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.