microbuze

Vineri 23 iunie, Consiliul Județean Argeș a încheiat un acord de parteneriat cu 25 de comune din județ pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Consiliul Județean Argeș va depune cererea de finanțare până la 30 iunie a.c..

Prin acest proiect vor fi achiziționate 25 de microbuze de care vor beneficia aproape 6.000 de elevi din județul Argeș. Finanțarea nerambursabilă este în procent de 100%.

Beneficiarii investiției trebuie să amplaseze o stație de încărcare pentru microbuzul electric într-un loc public până pe 31 decembrie 2024. Localitățile care nu vor realiza acest lucru nu vor putea primi microbuzul. De asemenea, trebuie să asigure pe o durată de minimum patru ani șofer, să asigure costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, precum și costurile de alimentare. Selecția celor 25 de localități a avut la bază criterii obiective, criteriile din ghidul solicitantului, precum inaccesibilitate la transport școlar, numărul de elevi care trebuie transportați, zonele defavorizate. Valoarea totală a proiectului se ridică la 35,9 milioane lei.

Comunele ce vor beneficia de autobuze electrice pentru transportul elevilor la școală sunt: Leordeni, Micești, Mihăești,Schitu Golești, Stoenești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni, Bughea de Sus și Călinești.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.