dsvsa arges audit marea britanieDirectorul Sorin Sorescu și echipa sa de profesioniști de la DSVSA Argeș continuă să fie apreciați la nivel național și internațional pentru profesionalismul de top de care dau dovadă. Iar cel mai recent exemplu lăudabil în acest sens este recenta certificare a DSVSA Argeș de către autoritățile din Marea Britanie privind gestionarea și exportul animalelor de companie.

Autoritățile veterinare din Marea Britanie derulează în această vară în România, Bulgaria și Spania un audit privind comerțul cu animale de companie, în special câini și pisici. Auditul este cu atât mai important cu cât în Marea Britanie sunt adoptate numeroase animale de companie din România.

În România, auditul se desfășoară în perioada 21-23 iunie. În prima zi a auditului, autoritățile britanice au mers la Curtea de Argeș, unde au analizat documentele și au vizitat un adăpost de câini și un centru de colectare câini și pisici. Într-un centru de colectare, câinii și pisicile stau o perioadă scurtă de timp, în vederea pregătirii lor pentru a pleca în alte țări, fie în spațiul comunitar, fie în afara spațiului comunitar. În centrul de colectare se verifică documentele, starea de sănătate a animalelor de companie pentru a se vedea dacă sunt apte pentru transport.

Cei patru auditori din Marea Britanie au verificat dacă legislația din România acoperă toate cerințele necesare, mai precis bunăstarea animalelor și modul de trasabilitate. Concret, a fost urmărit tot circuitul, de când este găsit un câine pe stradă și adus într-un adăpost până când ajunge în Marea Britanie. Oficialii britanici au verificat și dacă se face deparazitarea și vaccinarea, dacă sunt condiții de transport adecvate, dacă adăposturile îndeplinesc toate condițiile, dacă au fost făcute controale periodice de către DSVSA Argeș.

”Sunt foarte fericit că în urma vizitei din 21 iunie am primit aprecieri din partea autorităților din Marea Britanie privind modul cum gestionăm animalele de companie și cum verificăm agenții economici, dacă îndeplinesc toate condițiile. Trebuie spus că noi avem specialiști în domeniu care monitorizează constant și foarte serios gestionarea animalelor de companie. Suntem la al patrulea audit european în mai puțin de doi ani. Autoritățile din Marea Britanie au apreciat foarte mult seriozitatea, transparența și profesionalismul nostru”, spune Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Autoritățile din Marea Britanie au ales județul Argeș din două motive pentru acest audit important. În primul rând, pentru faptul că unul dintre cele trei centre de colectare din Argeș trimite câini în Marea Britanie. Al doilea motiv este acela că județul Argeș are cele mai multe adăposturi (8) și centre de colectare (3) din România.

De la începutul acestui an, 9.835 de câini au plecat din Argeș în spațiul comunitar. Tot din Argeș au ajuns în Marea Britanie 2.461 de câini.

Tot din Argeș, în spațiul comunitar au fost trimise 1.561 de pisici, plus 135 de pisici în Marea Britanie.

”Toate animalele de companie ajung la persoane care adoptă. Animalele respective sunt verificate de autorități pentru a ajunge exact la adresele specificate. Este un mare interes în Uniunea Europeană și Marea Britanie pentru adopții de animale de companie din Argeș”, adaugă Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Mai trebuie precizat că adăpostul de câini de la Smeura este cel mai mare din Europa, având nu mai puțin de 5.500 de capete.

dsvsa arges audit marea britanie 01

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.