nou-nascuti1.jpgA fost dublă sărbătoare în familiile a  6 nou-născuți din Argeș. Vorbim despre bebelușii care au venit pe lume în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului.    

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost înregistrate, joi, 6 nașteri. Cea mai curajoasă a fost o fetiță, prima al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești, cu câteva minute înainte de ora 3. Au urmat-o încă o fetiță și 4 băieței. Toți cei 6 nou-născuți sunt sănătoși. Cel mai mic cântărește 2680 de grame, iar cel mai mare 3800 de grame.   

Anul trecut, de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Pitești s-au născut 4 bebeluși (fetițe).  

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova. În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu existe o ţară în care se marchează Ziua Copilului în mod oficial.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.