ansvsa.jpgTarife noi pentru serviciile prestate de medicii veterinari în ferme, în cazul în care costurile sunt decontate prin ANSVSA sau sunt suportate direct de către crescătorii de animale. Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat care vor fi noile sume care se vor achita medicilor veterinari, în contextul în care acestea nu au mai fost actualizate în ultimii 10 ani, din 2013.

Tarifele aplicate de medicii veterinari pentru serviciile decontate prin Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire și control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului au fost anunțate de ANSVSA. De precizat că în cadrul programului sunt și servicii care trebuie plătite de fermieri și nu sunt decontate medicilor veterinari, prin ANSVSA. Printre acestea se numără înregistrarea de mișcare pentru ieșiri/intrări.

Ce servicii vor acoperi tarifele aplicate de medicii veterinari

Potrivit documentului aflat în dezbatere publică, tarifele cuprind contravaloarea manoperei și a tuturor elementelor necesare pentru efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare, cu excepția contravalorii tuberculinei aviare și mamifere, a vaccinului contra rabiei și a vaccinului contra antraxului, a vacutainerelor și acelor necesare prelevării probelor de sânge, precum și a formularelor tipizate utilizate pentru înregistrarea și raportarea acțiunilor sanitar-veterinare din cadrul Programului acțiunilor de supraveghere a bolilor.

Plata contravalorii manoperei prevăzute mai sus realizate de medicii veterinari de liberă practică împuterniciți este condiționată direct de înregistrarea corectă și la zi în baza națională de date informatice a mișcărilor și evenimentelor suferite de animalele de la care au fost prelevate aceste probe.

Tarifele aferente acţiunilor specifice de intervenţie pentru imobilizarea animalelor care ameninţă viaţa sau integritatea corporală a persoanelor prin utilizarea şi administrarea substanţelor din categoria stupefiante, psihotrope sau a altor produse medicinale veterinare, efectuate de medicul veterinar de liberă practică împuternicit, prevăzute în anexa nr. 1 secțiunea a 4-a, se suportă din bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Fondurile necesare realizării în exploatații a acțiunilor sanitar-veterinare, inclusiv analizele și examenele de laborator aferente, din cadrul programului Programului acțiunilor de supraveghere a bolilor se asigură din bugetul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și de către proprietari, în condițiile legii.

Acțiunile sanitar-veterinare cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere a bolilor destinate exploatațiilor de animale sunt realizate de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți, ori de către medicii veterinari oficiali din cadrul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, respectiv a municipiului București.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.