tik-tok.jpgDirectoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă autorităţilor şi instituţiilor publice din România interzicerea descărcării, instalării şi utilizării a aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu.

Recomandările vizează identificarea descărcării, instalării şi utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei, eliminarea aplicaţiei TikTok deja instalate pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei, interzicerea descărcării, instalării şi utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei şi excluderea oricăror proceduri, politici, clauze sau instrucţiuni interne ce prevăd sau permit descărcarea, instalarea sau utilizarea TikTok pe sistemele informatice de serviciu.

DNSC recomandă tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice din România implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea limitării riscurilor de securitate cibernetică cauzate de aplicaţia software TikTok.

Recomandarea DNSC vine la o zi după ce Ministerul Cercetării a sfătuit românii să utilizeze cu prudență aplicația chinezească și la câteva ore după ce TikTok a criticat poziția Ministerului, pe care l-a acuzat că se bazează pe date eronate.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.