pendiuc

Condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Publitrans, Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, mai are emoții într-un alt dosar.

Fostul primar Tudor Pendiuc mai este judecat din 2021 în primă instanță într-un proces la Judecătoria Pitești în care este acuzat, alături de Mircea Braniște, fostul director ADP Pitești, de infracțiuni la regimul silvic. Dosarul este o disjungere dintr-un alt dosar faimos, cel în care Tudor Pendiuc a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru asfaltarea ilegală a unui drum până la vila fostei sale secretare.

Procurorii îi acuză pe Tudor Pendiuc și pe Mircea Braniște, că în urma asfaltării nu au respectat dispozițiile legale, care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național. Mircea Braniște este acuzat de săvârșirea infracțiunii de reducere a fondului forestier național, iar Tudor Pendiuc de săvârșirea infracțiunii de instigare la reducerea fondului forestier național.

Instanța a stabilit următorul termen pentru 6 iunie, dată la care vor fi audiați mai mulți martori. Surse judiciare au precizat pentru FinanciarPress.ro că sentința în acest proces va fi dată în toamna acestui an, iar aceasta va putea fi atacată cu apel.

Direcția Silvică Argeș s-a constituit parte civilă în proces, iar Keadle Imobiliare, firma pe al cărei teren a fost realizat drumul ilegal, s-a constituit parte vătămată.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.