robotica

Week-endul trecut s-a încheiat Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, din Statele Unite ale Americii. Calificată la Campionatul Mondial de la Houston – S.U.A., echipa de robotică a Colegiului Național ”Zinca Golescu”, parte a Tehno Z, a reușit o performanță de invidiat, obținând locul trei pentru design în divizia Ochoa, în condițiile în care a avut concurenți redutabili de pe tot globul.

Misiunea proiectului este de a inspira tinerii să inoveze pentru un viitor mai bun se reflectă în tema Energize a competiţiei. Prin roboţii dezvoltaţi de concurenţi, echipele reimaginează viitorul energiei sustenabile, găsind soluţii responsabile pentru provocările tehnologice pe care le întâlnesc.

FIRST Tech Challenge (FTC) este o competiție de robotică cu tradiție în Statele Unite, ce se adresează echipelor formate din elevi din clasele VII-XII și ce presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.

Construcția robotului se bazează pe un kit format compus din piese metalice și/sau plastic alături de diferite piese electronice (senzori, sisteme de control, cameră video), puse în mișcare de un dispozitiv bazat pe sistemul de operare Android.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.