Simfonia-Lalelelor-2023-14-foto-Denis-Grigorescu.jpgÎncepând de vineri 22 aprilie, Piteștiul este din nou capitala florilor și a culorilor. A început cea de-a 46-a ediție a ”Simfoniei Lalelelor”, cea mai mare expoziție florală din România. Și, ca un semn special de undeva de dincolo de nori, vremea a fost una foarte plăcută, fără vreun strop de ploaie. Și, ca o uvertură la Simfonie, evenimentul a început cu deschiderea oficială de la Filarmonica Pitești, urmată de Parada Florilor, mai precis defilarea a mii de elevi și preșcolari de la grădinițele, școlile și liceele din Pitești.

Și, așa cum spunea și primarul Cristian Gentea, ediția din acest an a Simfoniei Lalelelor este una specială și plină de emoție, deoarece în acest an se împlinesc 50 de ani de când au fost plantate primele lalele la Pitești.

Iar Piteștiul mai are un motiv de mândrie, fiind singurul oraș din afara Europei ce dă numele unei lalele - ”Tulipa Pitești” - un soi unic în lume, ce poate fi admirat și la ediția din acest an a ”Simfoniei Lalelelor”.

 

Gest de nota 10: Ilarie Isac, fondatorul Simfoniei Lalelelor, va fi Cetățean de Onoare al Piteștiului

 

Și tot la deschiderea Simfoniei Lalelelor, primarul Cristian Gentea a venit cu o veste foarte bună: în ședința din luna mai a Consiliului Local Pitești va propune ca profesorului Ilarie Isac, fondatorul Simfoniei Lalelelor, să îi fie acordat titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Un titlu pe care Ilarie Isac, un om care a făcut mult pentru Pitești, îl merită cu prisosință.

Și tot legat de începuturile Simfoniei Lalelelor, trebuie remarcat și faptul că Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, nu i-a uitat pe cei care alături de Ilarie Isac au avut o contribuție esențială la crearea celei mai mari expoziții florale din țara noastră: Gheorghe Popa, Petre Popa, Alexandru Popa, Nicolae Ernst și Valeriu Nicolescu.

 Multiplul medaliat mondial și european Robert Glință a rostit o frază ce a stârnit emoție și multe aplauze: ”Să vă deschideți sufletele către tot ce este bun și frumos”.

 

Zeci de mii de lalele în Lunca Argeșului

 

simfonia 01

Și, ca și la ediția de anul trecut, organizarea ”Simfoniei Lalelelor” în Parcul Lunca Argeșului este o decizie foarte inspirată. Un spațiu generos, aranjamente florale superbe și foarte mulți vizitatori. În jurul prânzului, în Lunca Argeșului erau mii de oameni, veniți să se bucure de flori și de vremea bună. O mențiune aparte se cuvine pentru echipa Salpitflor Pitești și pentru directoarea Diana Tomescu, modul în care au fost amenajate spațiile verzi și zonele cu flori fiind la înălțime.

Cei care vin în Lunca Argeșului au la dispoziție și zone ale expozanților de unde pot fi cumpărate flori, plus ateliere de creație pentru copii. Pe parcursul ”Simfoniei Lalelelor”, în Parcul Lunca Argeșului vor fi mai multe concerte.

madalin voicusimfonia 03simfonia 02

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.