daniel petrescuFinanciarPress.ro continuă prezentarea oamenilor de valoare ai Argeșului, județ ce a dat constant personalități de marcă în toate domeniile. Vă prezentăm în cele ce urmează șase argeșeni care au funcții publice la nivel înalt.

Născut pe 26 ianuarie 1971 în Pitești, generalul Daniel Petrescu (foto 1) este șef al Statului Major al Apărării, începând cu 1 decembrie 2019 și are o carieră de excepție. În perioada 2017-2019 a îndeplinit funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), iar, din august până la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2019, a îndeplinit funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării. Generalul Daniel Petrescu este șef de promoție al Institutului Militar de Infanterie „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu (promoția 1992), șef de promoție al Universității Naționale de Apărare „Carol I” (promoția 2003), absolvent „cu distincție” al Colegiului Național de Război din cadrul Universității Naționale de Apărare Washington DC, SUA, unde a urmat un master în „Strategie de securitate națională” (2010 - 2011). Educația sa militară mai include un doctorat în științe militare și informații la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (București, 2010). A absolvit masterul în studii de apărare la Kings College din Londra.

Cel mai longeviv înalt oficial într-o instituţie de vârf a statului este tot un argeşean. Este vorba de generalul Lucian Pahonţu, care este director al SPP din 2005. Adjunctul său este tot un argeşean-Daniel Bălaşa, acesta fiind în funcţie din 2016.

De peste trei ani, comandantul Poliţiei Capitalei este un piteştean-comisarul-şef Bogdan Berechet (foto 2), anterior acesta fiind pe rând comandant al Poliţiei Vâlcea şi al Poliţiei Argeş. În 2008, Bogdan Berechet a primit titlul de Poliţistul Anului împreună cu colegii de la BCCO Piteşti, la categoria Combaterea Criminalităţii Organizate, pentru profesionalismul cu care a instrumentat operaţiunea „Casa Iadului“. Reţeaua de infractori prinşi în acest dosar complex cu zeci de tinere traficate a numărat 20 de persoane, toți fiind condamnaţi.

berechet

Chestorul Ion Stoica (foto 3) este din 14 februarie a.c. secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne. Cu o vastă experiență, Ion Stoica a mai fost secretar general în Ministerul Afacerilor Interne în perioada 2012-2016 și în perioada ianuarie-octombrie 2009. Ion Stoica este singurul oficial care a condus trei inspectorate județene de poliție: Argeș (2000-2005), Vâlcea și Olt.

Secretar general adjunct în Ministerul Sănătății din 2016, Dănuț Cristian Popa a fost medic la Spitalul Județean Argeș în perioada 1987-1991. Din 1991 și până în 2001 a fost managerul unei clinici stomatologice private din Pitești.

stoica

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.