droguri

Cu 270 de voturi pentru și două abțineri, proiectul de lege pentru completarea tabelelor-anexă nr.I şi II la Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri a fost votat în Camera Deputaților în această săptămână. Și cum aceasta este cameră decizională, legea va ajunge în zilele următoare pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Datorită acestei lege, 3-MMC și 3-CMC, două droguri sintetice încadrate până acum ca substanțe psihoactive și ce fac ravagii printre tinerii din Argeș au fost introduse pe lista drogurilor. Concret, din această lună, traficanții de 3-MMC și 3-CMC riscă pedepse de până la 10 ani închisoare. Până acum, traficanții de 3-MMC și 3-CMC se alegeau cu cel mult doi ani de închisoare. Comisia Europeană a solicitat de acum un an ca țara noastră să introducă cele două substanțe pe lista drogurilor. Surse judiciare au dezvăluit pentru FinanciarPress.ro că anul trecut au fost depistați în Argeș peste 800 de consumatori de 3-MMC și 3-CMC.

Peste trei sferturi dintre drogurile vândute în Argeș sunt 3-MMC și 3-CMC. La 3-MMC și 3-CMC efectele sunt foarte dure comparativ cu cocaina, consumatorii ”se sparg” rapid. Cele două droguri afectează dezvoltarea fizică și psihică a adolescenților. Consumatorii, în majoritate tineri sub 18 ani, au frecvent palpitații și halucinații.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.