dan stroe

Anul 2022 a fost unul bun din punct de vedere al investițiilor pentru comuna Bradu. Iar primarul Dan Stroe, unul dintre cei mai activi și implicați edili din Argeș, a prezentat pentru FinanciarPress.ro atât proiectele începute anul trecut, cât și cele ce vor demara în acest an.

”Am luat un credit în 2021 de 50 miliarde lei vechi, ce a fost cheltuit pe lucrări de infrastructură, cu străzi asfaltate, canalizări pluviale și trotuare. În 2022 am luat un alt credit de 50 miliarde lei vechi, din care 10 miliarde am cheltuit anul trecut, iar restul de 40 de miliarde le vom cheltui pe parcursul acestui an. Este în licitație deja amenajarea zonei Panduri. Aici refacem toată strada. Se va scoate practic tot asfaltul, se vor coborî toate capacele de canalizare mai jos, pentru că am constatat că strada este mult mai sus făcută față de nivelul din gospodării. Strada va fi lărgită cu canalizare pluvială, cu amenajare de trotuar pe o parte. Am scos la licitație și este în evaluare introducerea canalizării pluviale pe strada Gării. Vom amenaja trotuare și pe acea stradă. Vrem să amenajăm lacul de la intersecția strada Rotulești cu strada Sabin Iliescu. Vom amenaja trotuar cu iluminat pietonal. Ne-am gândit să fie ceva specific lacului și vom monta stâlpi asemănători cu cei de la Pitești de la Sala Polivalentă, stâlpi ce vor lumina pe partea lacului. Drumul va fi amenajat în jurul lacului. Vom amenaja și un loc de joacă pentru copii acolo. Intenționăm ca până în toamnă să amenajăm și strada Sabin Iliescu până la acest lac, cu canalizare pluvială și trotuare. Avem multe proiecte importante pentru comuna Bradu în acest an”, precizează primarul Dan Stroe.

Pe strada Gheorghe Georgescu din Bradu de Jos vor începe în acest an începe lucrări de canalizare pluvială, după care vor fi amenajate trotuare. Vor fi realizate lucrări și pe strada Ene Vochin, unde vor fi realizate maluri din beton. În plus, va fi amenajată și zona din jurul lacului cu trotuar și bănci, plus sistem de reținere a apei și deversare controlată. Mai trebuie spus că în acest an se va decolmata și lacul din Militărești.

Primăria Bradu are și două proiecte pe Programul ”Anghel Saligny”. Valoarea celor două proiecte finanțate prin programul ”Anghel Saligny” se ridică la o sumă impresionantă: 28 milioane lei. Primul proiect se referă la amenajarea întregii zone de pe Valea Geamăna. Licitația a fost finalizată, urmând ca nu peste mult timp să fie semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării. Concret, toată zona va fi amenajată, iar cursul de apă va fi tubat, strada va fi lărgită cu trotuare și utilități (apă, canalizare, gaze și iluminat). Al doilea proiect pe ”Anghel Saligny” se referă la modernizarea a 14 străzi. Pe aceste străzi vor fi canalizare pluvială și asfalt. Proiectul este în procedură de licitație.

Pe partea de PNRR va fi achiziționat un microbuz electric în valoare de 250.000 de euro pentru transportul elevilor. Vor fi achiziționate de asemenea două stații de încărcare.

Tot prin PNRR, se va extinde și moderniza sistemul de supraveghere și monitorizare video în comună, suma alocată fiind de 2,5 miliarde lei vechi. ”Strategia noastră este ca fiecare intrare în localitate să fie monitorizată”, mai spune primarul Dan Stroe.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.