cristina constantinescu

Originară din Pitești, Cristina Constantinescu este de aproape 11 ani un cercetător și biolog eminent la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” București. Anterior, ea a lucrat 14 ani ca biolog la Muzeul Județean Argeș.

Pasionată de taxonomie (în contextul științelor biologice, termenul desemnează, o disciplină a clasificărilor speciilor de viețuitoare de pe Pământ”, Cristina Constantinescu a descoperit de-a lungul anilor mai multe specii de acarieni în India, specii ce îi poartă numele. Iar cea mai recentă specie descoperită poartă din această lună atât numele său, cât și pe cel al unui eminent profesor.

”De multă vreme îmi doream să dedic o specie descrisă de mine unui profesor din facultate care mi-a fost foarte drag: profesorul Dan Manoleli. Îmi amintesc cum ne povestea fascinat despre peștera de la Movile și speciile care au fost descoperite și descrise de acolo. Cred că atunci m-am gândit pentru prima dată ce specială este meseria de taxonomist, mi se părea fantastic să fii primul om care face cunoștință cu o altă specie de pe planetă Pământ. Cred că s-au scurs mai mult de zece ani de la moartea profesorului meu...De astăzi, un mic acarian care trăiește pe o pasăre, undeva în îndepărtată India, Proterothrix manolelii Constantinescu, 2023, ne amintește de profesorul Dan Manoleli, care știa să pună praf de vise în prelegerile pe care le ținea studenților săi”, spune Cristina Constantinescu.

În 2008, Cristina Constantinescu a obținut titlul de doctor în științe biologice la prestigiosul Institut de Biologie al Academiei Române.

Cristina este sora jurnalistului argeșean Mădălin Popa și are și o soră în America – Ana Maria Wetzl – care este profesoară de aproape 17 ani la Universitatea Kent.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.