avalansaA făcut deja ocolul țării știrea legată de avalanșa de mari dimensiuni ce a lovit duminică cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei. Avalanșa a produs pagube şi a acoperit cu zăpadă maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine.

O mare problemă este legată de faptul că cei 57 de turiști care erau acolo, în mare parte din București și Timiș, au ajuns la Cabana Capra ilegal, pe un drum (Transfăgărășanul) ce era închis circulației publice din 17 noiembrie 2022.

Surse judiciare din cadrul Poliției Argeș au declarat pentru FinanciarPress.ro că toți șoferii mașinilor vor fi sancționați contravențional și că procedura va începe după ce mașinile vor fi deszăpezite și vor fi identificați proprietarii. Conform legii, sancțiunile contravenționale pot fi aplicate în maximum șase luni de la comiterea lor.

Surse apropiate anchetei ne-au confirmat că proprietarii mașinilor de la Cabana Capra, mașini avariate după avalanșă, nu vor fi despăgubiți de către asiguratori deoarece au mers pe un drum unde circulația publică era interzisă.

Se pune firesc și întrebarea legat de cum a putut permite administratorul Cabanei Capra accesul turiștilor pe acel drum închis.

”Nu aveau voie turiștii să intre acolo. Iar cabanierul nu știu cum a putut să cheme oameni la cabană știind că drumul este închis conform legii”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.