rabla local

Primăria Pitești va participa la programul național ”Rabla local”, program prin intermediul căruia cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei. În primă instanță, Consiliul Local Pitești a aprobat alocarea sumei de 120.000 de lei pentru acest an, sumă ce va putea fi suplimentată în funcție de numărul de solicitări.

Program se adresează cetăţenilor care doresc să caseze maşini, însă nu neapărat să şi achiziţioneze una nouă. ”Rabla local” vine în contextul în care România are obligaţia, prin PNRR, să caseze până în anul 2026 un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

Bugetul inițial la nivel național pentru programul ”Rabla Local” este de 50 de milioane de lei. 80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, şi 20% de către autoritatea publică locală.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.