deseuri

Din 2014, aproape 1.600 de tone de deşeuri periculoase stau abandonate pe fosta platformă ARO de la Câmpulung Muscel. Deșeurile aparțin firmei Global Eco Center din Iași, firmă ce a intrat în insolvență tot din 2014. Şi, deşi s-a dat încă din aprilie 2021 o sentinţă penală definitivă ce impune eliminarea deşeurilor, Vasile Tofan, patronul firmei, aflată acum în faliment, nu s-a conformat.

O altă problemă este reprezentată de faptul că falimentul firmei Global Eco Center se judecă de peste opt ani la Tribunalul Iași. Dosarul falimentului a fost deschis la Tribunalul Iași în octombrie 2014 și nu a fost finalizat nici până acum, următorul termen fiind pe 1 martie a.c.

În aprilie 2021, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat pe Vasile Tofan, patronul Global Eco Center, la trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani. Conform articolului 96 din Codul penal, se revocă beneficiul suspendării executării pedepsei în cazul nerespectării măsurilor impuse. Drept urmare, Vasile Tofan riscă să facă trei ani de închisoare cu executare dacă nu va elimina deşeurile periculoase de la Câmpulung Muscel.

În plus, Global Eco Center trebuie să plătească o amendă penală de 600.000 de lei.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.