teren-tudor-vladimirescu.jpgInițiativă a municipalității piteștene, menită să stimuleze implicarea comunității locale în procesele de decizie, programul de bugetare participativă a ajuns la ediția a doua, derulată în perioada septembrie – decembrie 2022. Dintre proiectele propuse de piteșteni în actuala ediție, cinci au fost validate de către Comisia de evaluare, corespunzând prevederilor regulamentului adoptat prin HCL nr. 92 din 10.03.2022. Clasamentul proiectelor validate în cadrul acestei ediții, în urma voturilor primite din partea cetățenilor, este următorul:
• Teren multifuncțional pentru fotbal / baschet / tenis - cartier Tudor Vladimirescu (în vecinătatea restaurantului „Zahana”): 68 de voturi;
• Placă urbană (consolidare și refacere pasarelă, creare zonă verde, iluminat economic etc.) - str. Maior Gh. Șonțu, bl. E3a, E3b, E3c: 62 de voturi;
• Amenajare spații publice (mobilier stradal, iluminat public etc.) – str. Exercițiu, zona Carpați: 59 de voturi;
• „Reciclezi cu Petrică” - proiect educațional și social în municipiul Pitești: 39 de voturi;
• „Modernizarea parcului din vecinătatea blocului B31” – Bd. Petrochimiștilor, nr. 6, bl. B31: 15 voturi.

În anul 2022, doar 13 reședințe de județ au derulat programe de bugetare participativă, la nivel național. Implicarea comunității locale în desfășurarea acestor programe a generat și clasamentul acestor orașe, din punct de vedere al modului în care grupurile civice, asociațiile și cetățenii au răspuns inițiativei administrațiilor locale, prin numărul de proiecte propuse și numărul de voturi acordate proiectelor validate. Dacă Timișoara conduce în clasamentul național, cu 113 proiecte depuse și 19.258 de voturi valide înregistrate, Piteștiul a înregistrat o scădere a numărului de votanți, a doua derulare a programului însumând 243 de voturi, comparativ cu cele 369 de voturi înregistrate la prima ediție.

Proiectul care a primit cele mai multe voturi în prima ediție - „Amenajare teren multifuncțional pentru fotbal/baschet/tenis, în spațiul viran de pe strada Cornel Chiriac” - a trecut de etapa studiului de fezabilitate, aflându-se pe lista de investiții a acestui an. Câștigătorul celei de-a doua ediții va intra în procesul de implementare, respectând etapele necesare realizării.

"Primăria Municipiului Pitești va continua, și în anul 2023, proiectul de bugetare participativă - „Piteștiul se implică!”. Pentru a face din acest proiect un succes și pentru a transforma cele mai bune propuneri în realitate, este nevoie de energia piteștenilor și de exprimarea dorinței lor de implicare civică, prin conceperea și transmiterea propunerilor de proiecte pentru cartierul lor, pentru școala la care își duc copiii sau la care merg chiar ei.

Vom extinde campania de implicare, prin invitarea întregii comunități locale (grupuri civice, fundații comunitare sau ONG-uri) să participe la toate etapele programului. Următoarea ediție se va desfășura, în Pitești, în cea de-a doua jumătate a anului în curs și va fi anunțată public, în timp util, pentru o cât mai mare implicare a cetățenilor în programul de bugetare participativă!", transmite primăria.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.