iluminat-pitesti11.jpgAdministraţia Fondului pentru Mediu lansează, vineri, cea de-a doua sesiune de înscriere a solicitanţilor unităţi administrativ – teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu în cadrul Programului Iluminat Public, suma alocată sesiunii de finanţare fiind de 500 milioane lei, scrie Agerpres.

Perioada de depunere a cererilor de finanţare în aplicaţia informatică, împreună cu documentaţia aferentă, începe în 30 decembrie 2022, ora: 10:00, şi se va încheia pe 31 ianuarie 2023, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.

 

Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public aferente sesiunii din anul 2021 şi 2022 rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare în cadrul acestui program.

Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, după cum urmează: pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum un milion de lei; pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum două milioane lei; pentru oraşe – maximum trei milioane lei; pentru municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – maximum 50 milioane lei; pentru municipii de rang I – maximum şase milioane lei; pentru municipii de rang II – maximum cinci milioane lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.