pufuleti

Fostă jurnalistă timp de mai mulți ani în Argeș, Carmen Lis Constantin s-a stabilit de mai mulți ani cu familia în orașul austriac Linz. Iar duminică 11 decembrie, Carmen a avut o postare foarte interesantă legat de faptul că în supermarketurile din Austria se găsește doar un singur produs românesc. Carmen Lis Constantin subliniază în postarea sa de pe Facebook și cât de mult își promovează și susțin austriecii companiile proprii.

Am să vă spun ceva despre Austria. Singurul produs românesc care se găsește pe rafturile supermarketurilor este punga de "Pufuleți", dar nu toate aromele, doar cu sare și ardei. Copiii mei preferă cu brânză, îi luăm doar din România. În rest, există în orice supermarket raft cu produse asiatice, foi pentru sushi, sos de soia, sos dulce-acrișor, ghimbir murat etc sau produse din Bosnia, Herțegovina, Croația, adică cevapcici (un fel de mici cu gust de cârnați), sosuri cu ardei picant, lepinja etc. Absolut nimic românesc! În condițiile în care românii sunt pe locul 3 în Austria, după austrieci și nemți. (Aici vedeți și puterea noastră ca nație, cererea pe piață)”, spune Carmen.

În Austria rar se pot găsi supermarketuri din alte țări, cele mai multe fiind austriece. ”Nu găsești Auchan, Carrefour, Decathlon, Selgros etc. Aldi se numește Hoffer (nume austriac). În schimb, e plin de firmele lor. Rewe Group deține aproape tot ce înseamnă bănci, Billa, Penny, OMW, Raiffeisen, Bipa, Allianz, Libro, Pagro Discount, Pearl, Zgonc, Universal etc. Aceste firme sunt la fiecare doi pași, toți banii populației se virează aici. Ca să nu vă mai spun despre faptul că ei, cetățenii austrieci, întreabă constant ce produse austriece se vând în magazin, căutând în special cafea austriacă (?!), șunci austriece, pâine, ouă, brânză, absolut tot ce este produs în Austria.

Este, pentru mine, o lecție de economie. Când vreodată în România au fost promovate firmele românești? Când și cât au ele loc pe rafturile supermarketurilor străine în țara lor? Încă o dată: politica se duce la vârf. Profiturile, tot acolo!”, adaugă Carmen Lis Constantin.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.