lasconiUSR și primarul Elena Lasconi au organizat, joi 17 noiembrie, la Câmpulung o dezbatere pe tema noilor legi ale Educației la care au participat zeci de părinți, elevi, profesori și directori de școli. La eveniment au fost prezenți mai mulți senatori USR.

”Susțin propunerea USR de creștere a salariilor profesorilor. Dacă nu se întâmplă asta, în zece ani o să rămânem și mai puțini în țară. Jumătate din profesorii din învățământul primar vor fi la pensie. Două mii de lei pe lună abia ajung pentru supraviețuire. Cum să fii creativ, inspirațional, când te gândești la facturi? O altă problemă este bătaia de joc cu transportul elevilor. Cursurile de perfecționare a profesorilor reprezintă o altă provocare. Ne batem cu pumnii în piept că ne digitalizăm, însă profesorii ar trebui să-și plătească cursurile. Masa caldă ar trebui să fie obligatorie în toate școlile. Elevii Școlii Sf. Iacob nu beneficiază de burse pentru că aceasta e școală particulară. Știți cu toții cum sunt educați copiii în această școală și că taxa a fost 10 lei. Acum e 100 de lei. E o taxă simbolică și consider că li se face o mare nedreptate, chiar discriminare”, spune primărița Elena Lasconi.

,,Noi ca organizație politică ne-am asumat, inclusiv la bugetul de anul trecut când am depus amendamente, să existe priorități. Și prioritatea pe care USR-ul a avut-o la bugetul de anul trecut a fost educația. Am ales să depunem șase amendamente mari și alte amendamente mai mici. Trei dintre aceste amendamente au fost pe zona educației. Și a fost singurul domeniu în care noi, la rectificarea bugetară, și la constituirea bugetului, de fiecare dată am cerut suplimentarea bugetului de salarii și creșterea salariilor în educație, deoarece considerăm că este un element cheie pentru a putea crește generațiile viitoare, care ulterior să poată să îmbunătățească lucrurile și în alte zone, în economie, în sănătate și în alte domenii, deoarece considerăm că totul pleacă de la educație’’, precizează senatorul USR de Arges Narcis Mircescu.

Printre problemele ridicate de părinți și profesori la dezbaterea USR de la Câmpulung au fost: transportul copiilor la școală, bursele elevilor, rezultatele învățământului dual, pregătirea generațiilor viitoare de profesori.

Una dintre directoarele de școală care au participat la dezbaterea de la Câmpulung a arătat că jumătate dintre elevi au părinții plecați din țară și se pregătesc și ei să plece. Mai ales în acest context, noile legi ale Educației trebuie să asigure că fiecare copil și respectiv tânăr este pregătit pentru viitor.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.