centru socialDe ani de zile, spiritul și acțiunile caritabile sunt o constantă fericită pentru Cosmin Bologea, preotul paroh de la Biserica Sf. Nicolae, din Turculeşti-Călineşti. Acesta a ajutat mii de oameni, de la strângeri de fonduri pentru cazuri umanitare sau de distribuire de rechizite, tablete, laptopuri sau hrană pentru cei aflaţi în nevoie. În toamna acestui an, preotul Cosmin Bologea a distribuit 230 de ghiozdane cu rechizite elevilor nevoiași din comună. Mai mult, de peste șapte ani, preotul Cosmin Bologea transformă în fiecare sâmbătă biserica în sală de clasă pentru copiii nevoiași, care fac meditații atât cu el, cât și cu o profesoară din Călinești.

bologea 01

Iar cel mai mare proiect caritabil și social al preotului Cosmin Bologea, proiect început în 2017, este aproape de finalizare. Este vorba de un Centru social pentru copii. Un vis născut și din dorința de a preveni degradarea comportamentului copiilor de școală și a abandonului social. Un centru ce va fi și un loc de socializare și integrare socială. Un loc născut dintr-un vis la care părintele Cosmin Bologea (foto) a lucrat ani de zile alături de zeci de oameni de bine. În cadrul centrului vor fi printre altele grupe de cateheze, cercuri de informatică, literatură, pictură, muzică și folclor.

Iar lucrările la viitorul Centru social, aflat la doi pași de biserică, merg într-un ritm susținut. În prezent se lucrează la instalațiile electrice ale cantinei sociale.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.