inquieto

În această toamnă, la Judecătoria Pitești a început în sfârșit procesul în care Nicola Inquieto, omul de afaceri italian acuzat că spăla banii Camorrei la Pitești, va fi judecat pentru ucidere din culpă în cazul morții unui tânăr care lucra pe șantierul unui bloc. Nicolae Inquieto este la ora actuală în închisoare în Italia, după ce anul trecut a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pentru asociere cu Camorra.

În procesul de la Judecătoria Pitești este vorba de un dosar al morţii unui angajat în vârstă de doar 24 de ani al italianului, petrecut în vara lui 2016 pe un şantier din Găvana, unde omul de afaceri ridica un bloc. Tânărul a căzut de la mare înălțime de pe o macara. Alături de Inquieto au fost trimiși în judecată şi şeful de şantier, Nicolae Diaconu, şi firma italianului, Daniela Construcţii. Procurorii au descoperit numeroase nereguli. Firma lui Inquieto nu avea responsabil pentru supravegherea şi utilizarea macaralei, cum prevede legea. În plus, reprezentanţii firmei lui Inquieto au minţit, spunând că macaraua nu funcţiona. După accident, când jurnaliştii şi autorităţile au sosit la faţa locului, reprezentanţii firmei Daniela Construcţii au spus că macaraua nu funcţiona, încercând să îl scoată vinovat pe tânărul mort. Expertiza și declarațiile martorilor au scos la iveală opusul: macaraua funcţiona.

La primul termen al procesului din această toamnă, Mădălina și Ion Vasile, părinții tânărului decedat, precum și George Vasile, fratele tânărului, au făcut cereri pentru a se constitui părți civile, urmând a preciza în săptămânile următoare valoarea daunelor pe care le cer de la Nicola Inquieto. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 23 noiembrie, dată la care, după cum ne-au dezvăluit surse judiciare, Nicola Inquieto va fi audiat prin videoconferință.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.