- Monday, 24 October 2022
- Written by FINANCIARPRESS.RO
- Hits: 601
Pregătirea continuă și însușirea de bune practici este un obiectiv principal al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș în ceea ce privește personalul său. Astfel, în perioada 17 octombrie - 21 octombrie, dr. Mihai Bădiceanu, șeful Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor, a reprezentat România și DSVSA Argeș la cursul de instruire cu tema „Igiena alimentelor și flexibilitate” organizat în Italia, la Torino. Acest curs este inclus în programul Comisiei Europene “Better Training for Safer Food”.
Dorința Comisiei Europene este aceea de a proteja diversitatea produselor alimentare la nivelul statelor membre și de a sprijini micii producători să se adapteze pachetului legislativ privind igiena alimentară în mod unitar în toată comunitatea europeană. De aici și ideea organizării acestui curs care a avut o secțiune teoretică - cu prezentări de situații, exemple concrete din stalele membre, studii de caz și teste de verificare a cunoștințelor acumulate - și o parte practică - cu vizite la mici producători din regiune și unități mari autorizate pentru produse tradiționale, pentru a vedea la fața locului cum se aplică măsurile de flexibilitate.
Popular Articles
- Most read
Publicitate