- Thursday, 13 October 2022
- Written by Denis Grigorescu
- Hits: 1292
În această lună, DSVSA Argeș este gazdă pentru peste 240 de studenți și profesori ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București- Facultatea de Medicină Veterinară pentru vizite la sediul Laboratorului Sanitar Veterinar al instituției, cât și la unități de producție și abatorizare din județ.
”Sunt mai multe serii de studenți. În fiecare serie sunt aproximativ 60 de studenți. Aceștia vin să vadă cum arată liniile de producție pe diverse sectoare: lactate, abatorizare, unități de procesare carne și miere. Practica va fi făcută în cursul verii, sunt foarte mulți studenți. Studenții au fost la Ștefănești, la Radic Star- abator și unitatea de procesare preparate din carne, la Lactate Brădet, la Curtea de Argeș – la o unitate de procesare miere și la Rador – abatorizare, în Pitești. Am apreciat interesul crescut al studenților pentru experiențele practice desfășurate, contribuind astfel la decizia fiecăruia dintre ei privind specializarea în cadrul profesiei de medic veterinar”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.
Am stat de vorbă legat de acest parteneriat de succes cu DSVSA Argeș și cu doamna Carmen Petcu, conf. univ. dr. la Facultatea de Medicină Veterinară.
”Eu lucrez și predau pe segmentul de Igienă Alimentară. Pentru a conferi studenților calificările necesare, pe lângă partea teoretică prezentată la facultate, desfășurăm activități practice în unități de procesare. Avem o colaborare fructuoasă cu DSVSA Argeș. De ani de zile dumnealor au acceptat să venim cu studenții pentru a face activități practice. Și procesatorii au fost deschiși la colaborarea cu noi, ne-au pus la dispoziție ghizi care au mers cu noi, care ne-au prezentat unitatea, care au furnizat informațiile necesare. Studenții au văzut tehnologii de procesare, tehnologii de abatorizare. Am participat la abatorizare porcine. Am văzut cum se face examenul sanitar-veterinar al organelor și al carcaselor în urma procesului de sacrificare. Am urmărit partea de tranșare și procesare a cărnii.Am evaluat aspecte ce țin de cerințele privind etichetarea produselor alimentare. Am fost și la unități de procesare lapte”, spune profesorul Carmen Petcu.
DSVSA Argeș are de mai mulți ani încheiat un protocol de colaborare cu Facultatea de Medicină Veterinară București în vederea desfășurării stagiilor de practică în județul nostru pentru studenți, viitorii medici veterinari din toată țara.
Popular Articles
- Most read
Publicitate