insule ecologice digitalizate

Joi 22 septembrie, într-o ședința extraordinară a Consiliului Local Mioveni, s-a aprobat o hotărâre legată de un proiect extrem de important pentru comunitate. Concret, consilierii locali au aprobat ca orașul Mioveni să depună un proiect pentru finanțare prin PNRR pentru “Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor la nivel local”. Practic, orașul Mioveni va avea în cel mult doi ani colectare selectivă ultramodernă a deșeurilor, ca în Vestul Europei. Un nou exemplu al implicării constante și susținute a primarului Ion Georgescu și a echipei sale în realizarea de proiecte majore și foarte utile pentru Mioveni

Valoarea totală a proiectului “Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor la nivel local” în cuantum de 2.158.351 lei, fără TVA, dintre care cheltuieli eligibile: 2.056.351 lei fără T.V.A. și cheltuieli neeligibile, în cuantum de 102.000 lei, fără TVA, precum și susținerea altor cheltuieli neeligibile ce pot să apară pe parcursul perioadei de evaluare și a perioadei de implementare/sustenabilitate a proiectului.

Practic, la Mioveni vor fi funcționale până la finalul anului 2024 nu mai puțin de 22 de insule ecologice digitalizate. Fiecare insulă este un amsamblu de cinci containere supraterane pentru următoarele fluxuri de deșeuri colectate separat: deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile, deșeuri reziduale.

Un detaliu important: accesul la cele 22 de ansambluri de containere va fi pe bază de cartelă.

”Este un proiect extrem de important pentru comunitatea din Mioveni, proiect ce va aduce numeroase beneficii. Respectivele containere vor fi ermetice, astfel încât nu există riscul să plouă în interiorul lor. Tot ca urmare a realizării celor 22 de insule ecologice digitalizate va putea fi determinată și greutatea de deșeuri din fiecare container. Vor scădea costurile pe partea de salubritate cu 75-80% și ar trebui să scadă și prețul gunoiului menajer. La ora actuală, gradul de colectare selectivă a deșeurilor la Mioveni este de aproximativ 48% și ne dorim ca acest grad să crească semnificativ după implementarea proiectului. Consider că autoritățile centrale ar trebui să sprijine mult mai mult localitățile unde colectarea selectivă este sub 50%, pentru ca gradul colectării selective să crească”, a declarat primarul Ion Georgescu pentru FinanciarPress.ro

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.