elevi-simplu.jpgPentru a le facilita integrarea în sistemul de învățământ de la noi, dar și în societate elevilor care au făcut școală, mai mulți ani, în străinătate, Parlamentul a stabilit, printr-un proiect de lege ce a primit miercuri votul decisiv al senatorilor, înfiinţarea unor grupe de acomodare pentru ei în școli, fie acestea de stat sau particulare.
 
„Statul sprijină elevii anterior şcolarizaţi în străinătate care înainte de finalizarea studiilor optează pentru a fi integraţi în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, prin înfiinţarea unor grupe de acomodare pentru aceştia în unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/ acreditate”, scrie, mai exact, în proiectul de lege ce se-ndreaptă acum spre promulgarea președintelui țării.
 
Vor fi considerați “anterior școlarizați în străinătate” elevii care nu au fost înscriși în sistemul de învăţământ din România în ultimii doi ani.
 
Potrivit viitoarei legi, în cadrul grupelor de acomodare vor fi predate “cursuri intensive de limbă, cultură şi civilizaţie românească”, pe care elevii le vor urma în paralel cu învăţământul obligatoriu. Înscrierea în grupele de acomodare se va putea face pe tot parcursul anului.
 
Informațiile ce vor fi transmise în cadrul grupelor de acomodare, dar și conținutul materialelor didactice vor trebui stabilite, ulterior intrării în vigoare a proiectului de față, prin metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei.
 
Școlile la care se vor înscrie mai mult de cinci elevi anterior şcolarizaţi în străinătate vor trebui să elaboreze un plan pentru sprijinirea integrării acestora

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.