sorescu

Un specialist recunoscut și apreciat la nivel național, Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a fost ales la finalul săptămânii trecute într-o funcție importantă. Concret, Sorin Sorescu (foto sus) a fost ales în unanimitate președintele Comisiei de agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară din cadrul PNL Argeș. Secretar al aceleiași comisii a fost ales Constantin Zaharia, managerul firmei Zaris și unul dintre cei mai activi și implicați oameni de afaceri din județ. Din comisia nou înființată fac parte medici veterinari, ingineri agronomi, zootehniști și horticoli, precum și fermieri, președinți ai asociațiilor crescătorilor de animale din Argeș.

 

 

Dorim să sprijinim producătorii locali”

 

”Am găsit mulți colegi interesați să facă parte din această comisie. Iar acești colegi au venit cu propunerea de a împărți această comisie în subcomisii. Și asta deoarece zona agriculturii are un spectru foarte larg, de la cultivarea pământului până la creșterea animalelor și procesarea alimentelor. Vom constitui în curând subcomisii pe zona de pomicultură, horticultură, creșterea animalelor. Sunt asociații ale crescătorilor de bovine și ovine. Iar scopul practic al comisiei pe care o prezidez este de a sprijini producătorii locali, de a își promova produsele astfel încât să primească un preț corect pentru ele. Ne dorim un echilibru între producător și comerciant. Și la producătorii de lapte și la apicultori, prețurile cu care își vând produsele către retaileri sunt mici, iar la raft prețurile sunt mari, comerciantul are un adaos mult prea mare. Ne dorim să promovăm și produsele tradiționale din Argeș, iar asta va contribui și la dezvoltarea turismului. Comisiei de agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară din cadrul PNL Argeș are deja 10 membri. Și mai avem încă 10 specialiști care doresc să facă parte din comisie”, spune Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

zaharia

 

Constantin Zaharia, managerul firmei Zaris

 

Comisia va veni în sprijinul fermierilor, al producătorilor agricoli, procesatorilor și comercianților din industria alimentară, asigurându-le consultanţă și întreprinderea tuturor diligențelor către parlamentarii liberali argeșeni în vederea actualizării legislației actuale.

”Am discutat deja pe mai multe teme cu colegii din această comisie nou înființată și foarte utilă, inclusiv de asigurarea hranei animalelor pentru perioada de iarnă. Pe zona de industrie agroalimentară în Argeș, ar fi necesar un sprijin de la Guvern. Și mă gândesc aici la sudul județului, unde avem secetă accentuată. Trebuie montate și instalații pentru irigații. Zona piscicolă a fost de asemenea afectată de lipsa apei”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Constantin Zaharia, managerul firmei Zaris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.