dacia 1300Eduard Palaghiță, un român stabilit de mai mulți ani la New York, este foarte pasionat de Daciile produse la uzina de la Mioveni înainte de 1990, având mai multe modele în colecția sa. Iar cea mai recentă achiziție este o Dacie 1300 fabricată în 1982 și ce are mai multe modificări. ”Acest model a fost puternic modificat, având un motor de Volkswagen Golf GTI, transmisie cu cinci viteze și interior din piele cu scaune de Audi TT printre altele”, spune Eduard Palaghiță.

Acesta este cel mai mare colecţionar de maşini clasice româneşti din Statele Unite, deținând printre altele și o mașină ARO. Eduard Palaghiță deține și o companie ce furnizează mașini vechi pentru casele de producție de filme. Iar mașinile românești au apărut în mai multe seriale americane în ultimii șase ani.

dacia 1300 01

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.