profesor-batran.jpgProfesorii ar putea rămâne titulari în școlile din România până la 70 de ani, dacă nu a fost emisă decizia de pensionare, potrivit proiectului noii legi a învățământului preuniversitar ce a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.
 
 
Iată ce prevede art. 198 alin. (11) din proiectul noii legi a învățământului preuniversitar: „Personalul didactic de predare titular din învăţământul preuniversitar căruia nu i s-a emis decizia de pensionare, poate fi menţinut, la cerere, anual, ca titular în funcţia didactică, și peste vârsta standard de pensionare, până la vârsta 70 de ani.  Cererea se soluționează în termen de 30 zile de la data înregistrării la secretariatul unităţii de învăţământ, prin decizie motivată care se comunică în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii. Decizia poate fi contestată, în condițiile legii.”
 
 
Potrivit unor date ale Ministerului Educației pentru anul 2021, consultate de Edupedu.ro, erau peste 6.700 de cadre didactice cu vârste cuprinse între 65 și 70 de ani.
 
Regula ca profesorii să poată fi titulari până la 70 ani este valabilă și pentru cei din învățământul superior.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.