ucraina-copii.jpgRespectarea drepturilor copiilor care sunt sub ocrotirea statului, situația persoanelor care s-au salvat din conflictul din Ucraina și au găsit ajutor în Argeș, copiii ucraineni care urmează cursuri ale școlilor din județ, situația mamelor ucrainene care au fugit din calea conflictului - acestea sunt doar patru dintre cele mai importante subiecte de discuție din întâlnirea de lucru pe care prefectul Radu Perianu a avut-o cu Anca Hendea, secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

"În județul nostru, conform ultimelor date disponibile, sunt 283 de refugiați ucraineni, dintre care 28 sunt copii. Toți acești copii își urmează studiile la școlile din județ.

În urma discuției cu doamna secretar de stat, mesajul pe care îl transmitem este că trebuie să îi integrăm și să le oferim sprijin tuturor copiilor, mai ales celor vulnerabili și să susținem familiile care trăiesc drama războiului.

Subliniez, încă o dată, că nu voi ezita să sancționez orice faptă nelegală făcută în detrimentul copiilor instituționalizați, precum și orice act de violență asupra femeilor.", spune Radu Perianu. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.