paduriLa ora actuală, suprafața totală a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva ce dețin certificarea internațională a managementului forestier este de 2.514.406 hectare, reprezentând 80,3% din totalul pădurilor de stat administrate de Romsilva. Iar Argeșul este între primele 10 județe din țară privind suprafețele de păduri de stat certificate la nivel internațional.

După cum au precizat reprezentanții Romsilva pentru FinanciarPress.ro, la nivelul Direcției Silvice Argeș sunt 87.449 hectare păduri de stat ce dețin certificarea managementului forestier la nivel internațional, păduri administrate de 7 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Argeș.

Pentru a verifica respectarea acestor standarde, în pădurile proprietatea publică a statului ce dețin certificarea forestieră au loc anual misiuni de audit, în teren, efectuate de specialiștii unui prestigios organism de certificare din Marea Britanie. În ultimii ani, în urma acestor verificări, auditorii internaționali au constatat respectarea setului de cerințe privind certificarea forestieră.

Certificarea managementului forestier la standarde internaționale reprezintă garanția că pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme internaționale din silvicultură. De asemenea, certificarea internațională oferă siguranța că lemnul exploatat din pădurile proprietatea publică a statului are o proveniență certă și legală.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.