aioanei

Fost adjunct al Poliţiei Mioveni, funcţie din care şi-a dat demisia pe 21 mai 2021, comisarul Marius Aioanei a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, urmând a fi judecat la Tribunalul Argeș pentru că era administrator la două companii pentru care încheia contracte şi îşi promova inclusiv afacerile pe Facebook. Primul termen al procesului va fi pe 19 iulie.

În prezența avocatului său, Marius Aioanei a declarat expres în fața procurorilor DNA că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Conform procurorilor anticorupție, ”în perioada ianuarie 2017 - mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în operațiuni care ar fi implicat plăți sau circulația banilor, în contextul în care ar fi administrat în fapt două societăți comerciale prestatoare de servicii, activități incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului”.

Există însă documente ce arată că de fapt Marius Aioanei era incompatibil încă din 2016, de când era şeful Poliţiei Bascov. Concret, în primăvara lui 2016, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a emis o autorizaţie de mediu pentru o păstrăvărie pe care tatăl lui Marius Aioanei o deţine la Valea Danului. Iar în documentaţia depusă pentru autorizare numele lui Marius Aioanei apare în mai multe documente. În actele depuse de către firma Top Market Trading, Marius Aioanei apare la persoane de contact ca responsabil pentru protecţia mediului. Însă detaliul cel mai clar privind incompatibilitatea poliţistului este acela că Marius Aioanei a semnat o declaraţie necesară autoritaţiei de mediu. Semnătura şi numele complet al lui Marius Aioanei apar chiar lângă ştampila firmei Top Market Trading.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.