papanicolau muscelLuni 20 iunie s-a încheiat la Câmpulung Muscel primul an al campaniei de testare gratuită Babeș Papanicolau și HPV a femeilor cu vârsta între 24 și 64 de ani. Au primit rezultatul 372 de muscelence (asigurate și neasigurate medical). 61 de femei au fost depistate pozitiv ceea ce înseamnă că șansele de vindecare sunt aproape de sută la sută. Iar viețile lor vor fi salvate. Dacă nu ar fi fost testate riscul de a fi incurabilă boala era major.

”Ca să vă faceți o idee, în Danemarca unde acest screening are loc încă din 1945 sunt descoperite 90-95 de femei cu forme de cancer incipient, adică vindecabil, la o populație de patru ori mai mică. În România, vorbim despre 4400 de femei anual care află că au forme de cancer în faze terminale pentru că se testează doar când simt că starea de sănătate e grav afectată. Mulțumim, profesorilor și medicilor de excepție din Institutului Național Mama și copilul, dar și partenerilor Filia, Renașterea și Sastipen! Toate testele au fost făcute în cel mai modern laborator de interpretare HPV din România, tocmai de aceea au întârziat puțin rezultatele”, precizează primărița Elena Lasconi.

Campania gratuită de testare va continua și în perioada următoare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.