bugetari.jpgOcuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice va fi suspendată în perioada iulie - decembrie 2022, potrivit unui proiect de ordonanță pus recent în dezbatere la Ministerul Muncii. Astfel, cu excepția concursurilor pentru care au fost demarate deja procedurile de organizare, în a doua jumătate a anului nu se vor mai organiza concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante de la stat.
În perioada 1 iulie - 31 decembrie 2022, după cum scrie în proiectul de OUG de la Ministerul Muncii, nu se vor organiza concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice.
O excepție se va face în cazul posturilor unice de la stat, pe care proiectul le definește ca fiind cele ale căror atribuții, prin conținutul și natura lor, ori responsabilității stabilite nu se regăsesc într-o altă componentă organizatorică sau se află în compartimentele în care există numai posturi vacante, unde se vor putea organiza, punctual, concursuri sau examene de angajare.
 
De asemenea, pentru posturile pentru care procedurile de organizare a concursurilor demarează anterior datei de 1 iulie 2022 se pot organiza concursuri sau examene pentru ocuparea lor.
 
Măsura este gândită pentru a reduce deficitul bugetar excesiv actual, prin diminuarea unor cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice. Cheltuielile de personal reprezintă, potrivit notei de fundamentare ce însoțește proiectul, circa 22% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.