evaluare

Marți 14 iunie, în Argeș și în țară a început Evaluarea Națională, odată cu prima probă, cea de limba și literatura română.

După cum a declarat pentru FinanciarPress.ro inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, în Argeș s-au înscris 4.866 elevi pentru susținerea examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a. În total, în Argeș sunt 122 centre de examen și patru centre de evaluare.

Cea de-a doua probă, la matematică, se va desfășura joi 16 iunie.

Rezultatele înaintea contestațiilor vor fi publicate pe 23 iunie și vor fi afișate la centrele de examen până la ora 14.00.

Contestațiile pot fi depuse, în zilele de 23 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) și 24 iunie (ora 8.00 – ora 12.00).

Pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. Anul trecut, procentul de promovabilitate în județul Argeș la Evaluarea Națională a fost unul dintre cele mai ridicate din țară, ridicându-se la 78,41%.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.