gentea-workshop.jpgCristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a participat la workshop-ul "Fabrica virtuală 2022” - o interfață între universitate și industrie - la Universitatea din Pitești.
"UPIT a realizat paşi importanţi spre deschiderea mediului academic către cerinţele angajatorilor şi, implicit, către necesităţile absolvenţilor.
Interacțiunile directe între firme și facultăți, stagiile de practică în producție și servicii, precum și echipele formate din cadre didactice și specialiști din mediul economic real reprezintă o parte din soluțiile pentru armonizarea cererii cu oferta în piața muncii.
În Argeș și în România, de fapt, ne confruntăm, pe de o parte, cu scăderea și îmbătrânirea populației, pe de alta, cu interconectarea virtuală și cu o dinamică accentuată a profesiilor.
Sunt convins că UPIT este preocupată în a realiza pregătirea studenților în concordanță cu cerinţele specifice locurilor de muncă existente în economia actuală.
Succes workshop-ului de astăzi, suntem foarte interesați de concluzii și sunt convins de pe acum de reușita demersurilor UPIT!", spune Cristian Gentea.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.