salariuleconomie.jpgÎn Monitorul Oficial, Partea I nr. 502 din 23 mai 2022 a fost publicată Legea nr. 143/2022 pentru modificarea şi completarea art. 129 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi pentru stabilirea unor măsuri de asistenţă socială.

Prezentul act normativ introduce mențiunea ca, din alocația lunară de plasament, pe lângă drepturile deja prevăzute de lege (hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, materiale cultural-sportive, sume de bani pentru nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiţii adecvate de locuit) să se poată contribui și la achitarea cheltuielilor pentru utilități, precum gaze, apă, electricitate sau combustibil, îngijire socială și pedagogică, având în vedere că aceste cheltuieli deservesc bunăstarea copiilor, fără aceste servicii neputându-se oferi condiții optime de trai.

De asemenea, legea stabileşte un cuantum de 22 de lei, ce va fi actualizat anual pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale. Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie.

Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană în cuantum de 22 lei se aplică și pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.