targ-alimente.jpgDirecția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș reamintește faptul că, în cazul desfășurării de târguri și expoziții de produse alimentare, primăriile sau societățile comerciale organizatoare au mai multe obligații. 

Prima, și cea mai importantă, este să solicite în scris la DSVSA Argeș obținerea Avizului temporar de funcționare cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de începerea desfășurării evenimentului.

Pentru obținerea avizului temporar de funcționare, organizatorul trebuie să depună la DSVSA Argeș următoarele documente:

- Cerere scrisă în care se precizează denumirea și adresa sediului social, după caz, denumirea și adresa instituției organizatoare, adresa unde se va desfășura evenimentul, activitățile care se vor desfășura (comercializare, preparare de alimente, servire, etc.), tipurile și categoriile de produse supuse vânzării, perioada de desfășurare, precum și orarul de funcționare;

- O listă a operatorilor din domeniul alimentar (expozanți) în care să fie precizate denumirile operatorilor, adresele punctelor de lucru, tipurile de produse comercializate, numerele de înregistrare/autorizare sanitară veterinară, numele și datele de contact ale reprezentanților acestora și copiile documentelor de înregistrare/autorizare sanitară veterinară emise de către DSVSA județene.

DSVSA Argeș, prin medicii veterinari oficiali, va supraveghea din punct de vedere sanitar veterinar buna desfășurare a acestor evenimente.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.