tichete-de-masa.jpgAngajatorii care acordă tichete cadou cu ocazia sărbătorilor pascale au, din acest an, un plafon mai mare pentru care nu plătesc impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii, respectiv de 300 lei față de 150 lei, cât a fost până la finalul lui 2021. Acest plafon este valabil atât pentru tichetele cadou acordate salariaților, cât și pentru cele oferite copiilor salariaților.
Codul Fiscal stabilește că tichetele cadou până în valoarea de 300 de lei, acordate de firme strict salariaților lor, nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii dacă sunt acordate cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau a altor sărbători similare altor culte religioase, atât pentru salariați, cât și pentru copiii lor, pe lângă celelalte ocazii, respectiv de Ziua Femeii (8 martie) pentru salariate sau Ziua Copilului (1 iunie) pentru cele oferite copiilor salariaților.
 
Concret, angajatorii care dețin fonduri pot acorda tichete cadou în valoare maximă de 300 lei fiecăruia dintre salariați și în cuantum de 300 lei pentru fiecare copil al salariaților, fără a plăti dările la stat pentru ele.
 
Cuantumul de 300 lei reprezintă plafonul maxim netaxabil, angajatorii pot acorda salariaților lor sume mai mici de atât sau mai mari, urmând ca pentru cele din urmă să plătească impozitul și contribuții pentru valoarea care depășește 300 lei. Totodată, angajatorul are libertatea să decidă dacă oferă tichete cadou doar salariaților, doar copiilor salariaților sau ambelor categorii.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.