corp-central_univ_pitesti.jpg

În cursul lunii martie, Renault Technologie Roumanie a pus o serie de echipamente moderne la dispoziția studenților din trei instituții de învățământ superior: Universitatea din Pitești, Universitatea Politehnică din București şi Universitatea Valahia din Târgoviște.

Destinate dotării laboratoarelor în care îşi desfășoară activitatea studenții de la specializările calculatoare, electronică şi telecomunicații, echipamentele respective, unicat în România, constau în bancuri de testare de tip HIL (Hardware in the Loop). Pe acestea, tinerii vor învăța să creeze vehicule virtuale (prin modele matematice rulate de bancul respectiv) pe care să valideze ulterior softuri instalate pe diverse modele ale Grupului Renault şi ale partenerilor săi.

Bancurile HIL pot fi utilizate pentru validarea softului, atât pentru vehiculele termice (diesel şi benzină), cât şi pentru vehiculele electrice şi hibrid.

Fiecare echipament a fost livrat împreună cu câte opt calculatoare pe care studenții pot învăța să creeze aplicații de control şi automatizare destinate să ruleze pe bancurile respective. De echipamente vor beneficia sute de studenți de la Universitatea din Pitești.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.