Spital-municipal-Campulung-1-696x522.jpgPrintre concediile medicale plătite pe care le pot cere salariații o să apară în aprilie 2022 și unul pentru îngrijirea bolnavilor de cancer, potrivit unei legi oficializate. Concediul va fi de maximum 45 de zile calendaristice pe an și va fi acordat doar dacă salariații au lucrat cel puțin șase luni în ultimele 12 luni.
Legea 24/2022, ce prevede introducerea concediului medical pentru îngrijirea bolnavilor de cancer, a apărut în Monitorul Oficial. Aceasta se va aplica după două luni de la apariție, adică din 16 aprilie 2022.
 
Mai precis, concediul medical plătit pentru îngrijirea pacienților adulți cu afecțiuni oncologice este inserat în Ordonanța de urgență a Guvernului 158/2005 (ale cărei norme metodologice trebuie actualizate în următoarele două luni), alături de alte concedii medicale la care au dreptul salariații în prezent. Pentru a fi acordat, concediul va necesita un stagiu de cotizare de șase luni în ultimele 12 luni anterioare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.