noua catedralaÎncepute în 2009, lucrările la Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș vor fi terminate cel târziu în 2024, după cum ne-a dezvăluit ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

 

”Lucrările la interiorul Catedralei nu au fost finalizate. Lucrările pentru partea de pictură murală la Necropola Regală vor mai dura, acestea fiind unele complexe, iar suprafața una mare. Sperăm ca cel târziu peste doi ani să fie finalizată și pictura murală și astfel să fie gata și Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală”, precizează arhiepiscopul Calinic pentru FinanciarPress.ro.

 

ÎPS Calinic a mai spus și că până la finalul anului, la Necropola Regală vor fi aduse și rămășițele Principilor Mircea și Nicolae, doi dintre cei șase copii ai Reginei Maria și Regelui Ferdinand. Principele Nicolae s-a stins din viață în 1978 la Madrid și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveția. Principele Mircea a murit de febră tifoidă în 1916, la doar trei ani și nouă luni. Rămășițele sale se află de peste șapte decenii în capela Castelului Bran, fiind aduse acolo de la biserica Cotroceni în 1941 de către sora sa, Principesa Ileana.

 

La ora actuală, în Necropola Regală de la Curtea de Argeș își dorm somnul de veci patru foști suverani: Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai și Regina Ana.

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.