inalta curteJoi 17 februarie, după șapte ani de procese, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor da sentințele definitive în faimosul dosar ”Consultanța”, dosar cu 43 de inculpați din Argeș, în frunte cu fostul deputat Mircea Drăghici, în prezent în închisoare după ce a fost condamnat definitiv într-un dosar de delapidare.

 

Inițial, pe 27 iunie 2018, Înalte Curte a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la doi ani închisoare cu suspendare. Însă pe 12 noiembrie 2019 completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia prin care au fost achitaţi inculpații. Hotărârea instanţei supreme a fost luată în baza deciziei Curţii Constituţionale privind rejudecarea unor dosare care au fost soluţionate de completuri de judecată de la Înalta Curte nespecializate în cazuri de corupţie.

 

Procesul a fost reluat în ianuarie 2020. În acest dosar răsunător s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de primării din Argeș prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată de Mircea Drăghici.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.