panteaA stârnit un val de emoție decesul Nicoletei Pantea, una dintre cele mai experimentate și apreciate asistente medicale din secția de Cardiologie a Spitalului Județean Argeș. Aceasta avea 58 de ani. Numai că la scurt timp după decesul acesteia, survenit duminică 30 ianuarie, au apărut numeroase acuze conform cărora asistenta medicală ar fi fost plimbată la mai multe secții din spital timp de câteva ore, iar colegii ar fi tratat-o superficial.

 

Mai mult, după cum ne-au confirmat în exclusivitate surse din cadrul Poliției Argeș, a fost deschis un dosar penal după ce familia asistentei medicale a făcut plângere. Dosarul este instrumentat de polițiști și de procurori de la Parchetul Judecătoriei Pitești.

 

Surse medicale ne-au declarat că insuficiența respiratorie acută ar fi fost cauza inițială a decesului, dar că se fac în continuare cercetări, rezultatul autopsiei urmând a fi gata până la finalul săptămânii.

 

La nici 24 de ore după dosarul penal in rem deschis în acest caz, și conducerea Spitalul Județean Argeș a anunțat că se va face o anchetă administrativă privind îndeplinirea obligațiilor personalului în sensul respectării circuitului pacientului. De asemenea, în vederea stabilirii existenței unui eventual incident de etică medicală, a fost solicitată analizarea tuturor aspectelor care au legătură cu acest caz, în cadrul Consiliului Etic.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.