pendiucTudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, va avea un 2022 cu multe emoții la instanțe. În afară de apelul din celebrul dosar Publitrans, unde pe fond a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, Tudor Pendiuc mai este judecat în primă instanță într-un proces la Judecătoria Pitești în care este acuzat, alături de Mircea Braniște, fostul director ADP Pitești, de infracțiuni la regimul silvic. Dosarul este o disjungere dintr-un alt dosar faimos, cel în care Tudor Pendiuc a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru asfaltarea ilegală a unui drum până la vila fostei sale secretare.

 

Procurorii îi acuză pe Tudor Pendiuc și pe Mircea Braniște, că în urma asfaltării nu au respectat dispozițiile legale, care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național. Mircea Braniște este acuzat de săvârșirea infracțiunii de reducere a fondului forestier național, iar Tudor Pendiuc de săvârșirea infracțiunii de instigare la reducerea fondului forestier național. Primul termen de judecată va fi pe 15 februarie a.c.

 

Direcția Silvică Argeș s-a constituit parte civilă în proces, iar Keadle Imobiliare, firma pe al cărei teren a fost realizat drumul ilegal, s-a constituit parte vătămată.  

 

Acum peste doi ani și jumătate, în iunie 2019, magistrații Curții de Apel Pitești i-au condamnat definitiv pe Tudor Pendiuc şi Mircea Branişte la câte doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul asfaltării ilegale a drumului până la vila lui Carmen Lis, secretara fostului primar. Instanța le-a suspendat executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, ce expiră abia în luna iunie a acestui an.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.