ati mioveniÎntr-o perioadă în care infectările cu virusul SARS-CoV-2 au crescut dramatic, Argeșul va rămâne doar cu jumătate dintre cele 34 de paturi de la Terapie Intensivă. Motivul? Începând de miercuri 19 ianuarie se va închide secția ATI de la Spitalul Mioveni, cea mai modernă și performantă secție ATI COVID-19 din țara noastră. Și totul din cauza unor orgolii politice din PSD Argeș. Surse autorizate au confirmat pentru FinanciarPress.ro că cel care a cerut ministrului Alexandru Rafila și secretarului de stat Raed Arafat revocarea detașărilor coordonatorilor secției ATI COVID de la Mioveni este un membru PSD Argeș intrat de mai mult timp într-un con de umbră. Un membru PSD Argeș pentru care contează mai mult orgoliul personal decât viețile pacienților aflați la Terapie Intensivă în stare gravă.

 

Extrem de revoltat de această decizie halucinantă, primarul Ion Georgescu a scris luni seara o postare dură și justificată pe pagina sa de Facebook.

 

”Ferește-ne Hipocrate de prieteni! În secția ATI a Spitalului Mioveni se duc lupte reale pentru viață. După un an în care au fost martorii unor drame, în care au oscilat între agonie și extaz, medicii și personalul medical din secția ATI COVID au ieșit învingători din inegala înfruntare cu perfidul virus. Aici, o echipă unită și inimoasă de profesioniști a scris istorie. Din păcate, vom intra în istorie, drept cea mai modernă și performantă secție ATI COVID din România, pe care s-a pus lacătul! Mai trist este faptul că această decizie nu s-a luat din orgolii politice, ori neputință, ci din frustrare tipic românească. Prin deciziile de revocare a detașărilor coordonatorilor secției ATI COVID de la Mioveni s-a reușit contraperformața la care nu a ajuns o armată de adversari politici, nici măcar atunci când PSD era în opoziție. Dar au reușit, acum, prietenii. Nu concepem să renunțăm la acest proiect care funcționează cu rezultate extraordinare și în care s-au investit milioane de euro! De ce să tăiați aripile acestei echipe, revocând dreptul la performanță Spitalului Mioveni și, implicit, reducând sansele la viață pacienților? Fără modestie, întreb, știți pe ce loc se află Spitalul Orășenesc Mioveni în topul spitalelor COVID din țară ca număr de pacienți salvați în anul 2021? Personal, știu ce persoană din Argeș a fost astăzi la minister și a conceput acest aranjament. Vă mulțumesc pentru grija pe care ne-o purtați!”, a scris primarul Ion Georgescu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.